Tillbaka till alla evenemang

LSS Tema: En resa i välfärdens tjänst + gästföreläsare Pär och Emma från Glada Hudik Teatern!

  • Scandic Triangeln, Malmö Triangeln Malmö, Skåne län, 211 43 Sweden (se karta)

Anmälan

Utbildningsdagen vänder sig i första hand till dig som placerar inom LSS och Äldreomsorgen och är socialsekreterare, placerare, samordnare eller chef inom kommun och kriminalvård. Vi erbjuder även ett antal platser till studenter. Utbildningsdagen är helt kostnadsfri där kaffe, frukostsmörgås och lunch ingår.

Föreläsarna för dagen är Lars Gustafsson samt Pär Johansson och Emma Örtlund från Glada Hudik-teatern.

Välkommen med din anmälan!

Dagens agenda

08.00 Registrering och morgonkaffe inkl. smörgås.

09.00 Allmän information om dagen.

09.15* En resa i välfärdens tjänst
Pass 1: Lars Gustafsson
: Att utifrån uppdraget och ett medborgarperspektiv göra rätt saker, på rätt sätt och i rätt tid förutsätter att vi arbetar tillsammans och systematiskt. Vi behöver även ha en beredskap och strategier för att vara i ständig förändring. Hur skapar vi tillsammans en kultur och struktur där idéer bejakas, alla tar ansvar, där arbetsglädje, rätt inställning och medborgarens bästa har högsta prioritet? Följ med på en välfärdsresa från vaggan till graven där egna berättelser, referenser till aktuell forskning och konkreta exempel utmanar och ger stöd!

10.15 Förmiddagskaffe och besök hos utställare.

11.00* En resa i välfärdens tjänst
Pass 2: Fortsättning av Lars Gustafssons föreläsning om hur vi utifrån uppdraget och ett medborgarperspektiv tillsammans kan arbeta för att skapa en kultur och struktur för medborgarens bästa. Följ med på en välfärdsresa från vaggan till graven där egna berättelser, referenser till aktuell forskning och konkreta exempel utmanar och ger stöd!

12.15 LUNCH

13.15* En kvalitativ,  lärande miljö för alla

Jeanette Hagelid från JEHA Utbildning föreläser om vikten att arbeta med individens behov i centrum i praktiken, att se behovet före insatsen men också hur vi kan stärka och ha en hållbar kompetens i verksamheten. Vad innebär IBIC i praktiken och hur kan vi ha nytta av det? Dokumentation – för vems skull är den egentligen? Det finns många fina verksamheter som arbetar bra med dokumentation men det finns också ibland ett motstånd. För att man inte ser nytta. Det ska vi prata om. 

Vi ska också koppla det till kompetens. Hur skapar vi en kompetens för verksamheten? Vi pratar om det som inte syns, det som är under ytan, den verklighet vi vet existerar men behöver göras synlig. Hur gör man den synlig? Hur kan vi ta reda på vad det är som är viktigt för de vi möter. De vi stödjer, de vi är kommer med och de vi samverkar med på olika sätt. 

14.15 Eftermiddagskaffe och besök hos utställare.

14.45 Vikten av att bli sedd, behövd och tagen i anspråk
Pär Johansson
berättar om hur Pär år 1996, trots kraftigt motstånd från omgivningen, startade Glada Hudik- teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Pärs fulla övertygelse är att barn som växer upp i en miljö där alla typer av människor representeras, aldrig någonsin lär sig att ifrågasätta människovärdet, det som säger att vi alla är lika betydelsefulla, oavsett kön, hudfärg eller intelligens. Just det har varit en stor drivkraft för teatern: att bryta barriärer mellan människor och få rädsla och fördomar att övergå i vänskap och förståelse. Vid sin sida under föreläsningen har han Emma Örtlund; fotomodell, skådespelerska och skapare av 2022 års upplaga av rosa bandet. Emma är verksam i Glada Hudiks dagliga verksamhet, och har tillsammans med Pär och övriga medlemmar bland annat satt upp flertalet teaterföreställningar, två långfilmer och nu även en dokumentärfilm om Emmas resa från ett brev om en dröm till en Catwalk i New York.

15.45 Utvärdering av dagen och avslut.

* Med reservation för ändring i talarordningen

Föregående
Föregående
27 april

Tema: De som utmanar - att undvika vårdsammanbrott

Nästa
Nästa
11 maj

Tema: De som utmanar - att undvika vårdsammanbrott